DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ '' Sözlük, ÖZGÜRLÜKTÜR! ''

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ '' Sözlük, ÖZGÜRLÜKTÜR! ''

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

     Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN tarafından tanıtılan, '' Dilimizin Zenginlikleri Projesi '' okullarda yapılması planlanan söz varlığını geliştirme çalışmaları, çocukların dilimizin zenginliklerini tanımasını ve buna bağlı olarak da dilini iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamakatadır. 

   Okul öncesi eğitim kademesinde çocukların ailesi ile olan etkileşimini içeren ev ortamı, öğrenme süreci üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip olup ailenin katıldığı çalışmalar okul öncesi eğitim programının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle projemizi şekillendirme noktasında aile-çocuk-okul işbirliğinin önemli bir etken olacağını düşünüyoruz.

  Eğitimde Aile ile işbirliği yapmanın en etkin yollarından biri de hiç kuşkusuz '' Aile Katılımı '' dır. Bizler de projemizin ilk çıkış noktası olarak sizleri proje serüvenimize davet ederek başlamak istiyoruz. '' Aile Buluşmaları '' kapsamında hem okul içerisinde yapacağımız etkinlikler hem de ev ortamında gerçekleştirilecek etkinlikler için okul proje komisyonu tarafından eylem planı oluşturulmuştur.

  '' Dilimizin Zenginlikleri Projesi- Okul Öncesi Eğitim Kademesi Uygulamaları '' kapsamında okulumuzda uygulanması planlanan çalışmalarımız; Etkileşimli- Paylaşımlı Kitap Okuma, Hikaye Tamamlama, Hikaye Kartı Hazırlama, Kitap Tanıtma, Kelime Bulma Oyunu, Kitap Tasarlama, Milli Öğeler İçeren Şiir ve Şarkı Oluşturma.. vb. etkinliklerden oluşmakatadır.

    Proje; Bakanlığımızın hazırladığı eylem planı takvimi doğrultusunda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sürecinin sonuna kadar sizlerinde desteğiyle devam ettirilecektir. Bu süreçte okul yönetiminden ve sınıf öğretmenlerinden gelecek olan bilgi paylaşımlarını takip etmenizi önemle rica eder, projeye göstereceğiniz ilgi ve anlayış için TEŞEKKÜR EDERİZ.

 

15 EYLÜL ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

05.01.2024 73